Campionat d’Espanya Absolut
3 mins read

Divendres al matí els nostres judokes van agafar l’autocar de la fede per anar direcció Pinto, Madrid on s’hi disputaria l’endemà el Campionat d’Espanya Absolut. En aquesta cita hi competien els millors judokes ja estiguessin classificats per Copes d’Espanya com el cas d’Eric Peña i Marta Antón o classificats per haver superat la Fase Sector Est com es el cas de Jordi Xancó i Laura Puig.

Dissabte pel matí van competir els quatre judokes del centre més Carla Ubasart del Judo Moià que entrena amb nosaltres a Barcelona. La competició va començar a les 9:00h però els nostres judokes van tardar bastant en sortir.

• Jordi Xancó (-81kg) va un dels primers en sortir i va caure en el primer combat davant de Alexis Rosa (GAL) qui més endavant es va proclamar SubCampió d’Espanya. Després d’aquest combat però, el Jordi va poder repescar però no va aconseguir superar a Daniel Marino (MAD) i per això va donar per finalitzada la seva competició.
  • Marta Antón (+78kg) va perdre el seu primer combat davant de E.Huecas (MAD). Ella també va tenir opcions de repesca quan la madrilenya va arribar a la semifinal i ho va fer guanyant els dos primers combats contra Miriam García (GAL) i Mariam Rahmatian (MAD). Però va perdre la medalla davant de l’Alba Henares (AND) i es va quedar a les portes del pòdium amb una 5a posició.
  • Laura Puig (-78kg) va perdre el seu primer enfrontament davant de la judoka que al final de la competició es va penjar la medalla d’argent Ana García (GAL). La Laura també va obtenir la opció de repescar i es va enfrontar a Sara Marina López (MAD) a quí va guanyar d’inmovilització. Després va fer contra Leticia Travieso (CAN) a qui no va poder superar i per tant, ens vam haver de conformar amb una 7a posició.
  • Eric Peña (-66kg) va realitzar tres combats a golden score abans d’arribar a la final, els seus rivals van ser: Ricardo Casas (EXT), Carlos Cases (VAL) i Andrés Romero (VAL). I la final la va disputar contra Gar Uriarte (VAL) amb qui també va arribar a golden score on un shido li va privar a guanyar l’or al judoka del NTBN i obtenir una 2a posició.
  • Per finalitzar, també volem remarcar el resultat de Carla Ubasart (-57kg) qui va perdre davant de Jaione Equisoain (NAV) a la final després d’haver superat a les següents judokes: Patricia Tellado (GAL), Carolina Rivero (CAN) i a Marina Fernández (MAD). Per tant volem felicitar-la per haver obtingut una 2a posició.

Si voleu veure els resultats complets del campionat, podeu fer click aquí. I per acabar, aquí us deixem amb els dos pòdiums obtinguts: